چوب ترموود

ابعاد چوب ترمووود

ابعاد چوب ترمووود

ابعاد چوب ترمووود

در این مقاله به تاریخچه و مراحل پروسه ی فرآوری چوب ترمو پرداخته ایم

منابع علمی و تحقیقات پیرامون فرآوری اصلاح چوب با حرارت به صد سال گذشته بر می گردد. درسال ۱۹۳۷ Stamm و Hansen با استناد به تحقیقات علمی اذعان داشتند:” سالیان طولانی است که ثابت شده است با حرارت دادن بیش از اندازه ی چوب، جذب آب تنزل می یابد و همچنین اعمال حرارت به همراه بخار، جذب آب را تا ۱۰ تا ۲۵ در صد کاهش می دهد. با وجود تحقیقات گسترده ای که در خصوص فرآوری چوب ترمو در سالهای ۱۹۳۷ انجام شد، تکنولوژی صنعت ترموود در اروپا در دهه ی ۱۹۸۰ گسترش یافت.

اولین تکنولوژی فرآوری چوب با حرارت در اروپا با نام Plato درسال ۱۹۸۹ ثبت اختراع شد. چند سال بعد در سال ۱۹۹۳ فرآوری Retification معرفی شد و خیلی زود بعد از آن فرآیند ترموود ثبت شد. اخیرا فرآوری Perdure در کانادا تجاری شده است و همچنین روشی جدید برای فرآوری ترمووود با روغن داغ در سال ۲۰۰۰ در آلمان معرفی شده است.

اصلاح چوب با حرارت یا چوب ترمو

براساس آمار نرخ تولید، چوب ترمو بیشترین میزان تولید در اروپا را دارا می باشد. انجمن ترموودجهانی گزارش کرده است که تولید سالانه ی این محصول در سال ۲۰۱۴ درحدود ۱۴۵۰۰ متر مکعب بوده است.

علاوه بر این انجمن بین المللی چوب ترمو شرایط استانداردی از پروسه ی فراوری چوب با حرارت تعریف و تایید کرده است. بر اساس این شرایط تایید شده، ترمو وود مبدل به یک برند تجاری شده است.

پروسه ی فرآوری چوب با حرارت به دو دسته تقسیم می شود Thermo S و Thermo D که بر اساس دوام و کاربرد مورد نظر انتخاب می شوند.

فرآوری چوب ترموود به سه مرحله ی اصلی تقسیم می شود که در نمودار زیر به تصویر کشیده شده است:

فاز اول : دما به طور منظم و یکنواخت تا ۱۰۰ درجه سانتی گراد در کوره افزایش می یابد و به واسطه ی این حرارت رطوبت موجود در چوب تقریبا به صفر خواهد رسید.

فاز دوم : دمای موجود در کوره به ۱۸۵ تا ۲۴۵ درجه سانتی گراد افزایش می یابد. در این مرحله مدت زمان رسیدن دمای کوره از ۱۰۰ تا ۲۴۵ آهسته تر از مرحله ی قبل می باشد (به نمودار توجه کنید)، سپس چوب در کوره به مدت ۲ الی ۳ ساعت در این دما باقی خواهد ماند.

فاز سوم : مرحله ی آخر خنک کردن دمای محیط با سیستم اسپری کردن آب می باشد و به موجب این امر مجددا رطوبت چوب به میزان ۴ تا ۷ در صد افزایش می یابد.

چوب از اتاقی که شامل حرارت و رطوبت می باشد عبور داده می شود به طوری که حرارت در دمای بسیار بالایی قرار دارد. حرارت بسیار بالا ساختار و خواص چوب را تغییر می دهد. ماهیت چوب طبیعی به گونه ای است که در شرایط و محیط های مرطوب دچار باد کردن و منقبض شدن می شود. بنابراین چوب ترموی به دست آمده از این روش در شرایط مختلف آب و هوایی بسیار مقاوم تر از چوب حرارت ندیده می باشد.

اگر رطوبت موجود در چوب بسیار بالا باشد، قبل از رسیدن به دمای اصلی ترک و تغییراتی در رنگ آن ایجاد می شود.

در فرآوری ترمو ، دما و زمان بر کیفیت و ویژگی های چوب تاثیر گذار می باشد. رسیدن و قرار گیری در دمای مد نظر در این فراوری از ۳۰ دقیقه تا ۴ ساعت به طول می انجامد.

در حین خنک شدن و تثبیت دما، حرارت به میزان طبیعی کاهش می یابد. مرحله ی خنک شدن و تثبیت دما درحدود ۲۴ ساعت به طول می انجامد. در طول تمامی این مراحل تفاوت بین دمای چوب و هوا نمی بایست زیاد باشد و این امر از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. اگر اختلاف دما بالا باشد کیفیت فراوری مطلوب نخواهد بود. وجود بخار آب در کوره در طول فرآوری بسیار مهم است. بخار آب بر کیفیت چوب حرارت دیده تاثیر می گذارد و همچنین در محیط به عنوان یک محافظ جهت جلوگیری از سوختن چوب عمل می نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *