ورق کامپوزیت

ورق کامپوزیت

به عنوان یکی از مصالح پیش رفته مورد استقبال قرار گرفته و به یکی از مصالح اصلی در نمای ساختمان (نمای کامپوزیت) مبدل شده است. تشکیل شده از الومینوم و پلی اتیلن فشرده است.
ویژگی های ورق های کامپوزيت :
– سبکی وزن
– تنوع شکل پذیری
– مقاومت بالا
– ابعاد متنوع
– مصالح زیر سازی سبک
– برای نما سازی و نوسازی نما مناسب است
– مقاومت بالا در برابر شرایط سخت آب و هوایی
– تنوع رنگ
– ایمنی بالا در برابر زلزله
– قابلیت تعویض و تعمیر
– از بین بردن محدودیت در استفاده از ایده های مختلف طراحی
خواص فنی :
– اولین امتیاز این ورق های کامپوزیت وزن سبک آنها می باشد که در سبک سازی ساختمان کمک قابل توجهی می کند .
– سالیان سال بدون هیچ گونه تغییر از نظر ظاهری و فنی خود را حفظ می کند .
– خاصیت ارتجاعی و انعطاف پذیری این ورق ها عالی است .
– در رنگ و طرح های بسیار متنوعی در بازار موجود است، به شکل چوب، انواع سنگها و …
– به علت وجود پلی اتیلن فشرده در مرکز دو لایه آلومینیوم این ورق های کامپوزیت یک عایق حرارتی خیلی خوب می باشد از اتلاف انرژی جلوگیری می کند .
– به خاطر سطح صاف آنها اشعه خورشید بازتاب می کنند و حرارت خورشید را کمترین حالت جذب می کننند .
– مقاوم در برابر رطوبت است .
– زنگ نمی زند .
– تغییر شکل آن در مقایسه با سایر مصالح ساختمانی کمتر است .
کاربردهای آلومينيوم کاپوزيت پنل :
نمای خارجی ساختمان، بازسازی نماهای قدیمی، دکوراسیون داخلی، پمپ بنزین ها، تابلوی فروشگاه ها، غرفه های نمایشگاهی، پوشش سقف ها، پارتیشن و …

ورق کامپوزیت ورقی است که از فشرده شدن لایه های متعدد به همدیگر ساخته می شود. لایه های درونی این ورق ها متشکل از کانی های غیر قابل اشتعال پذیری و پلی اتیلین می باشند و لایه ی بیرونی آن متشکل  از آلومینیوم است. ورق کامپوزیتhttp://www.glossbond.ir متریالی است که امروزه توجه معماران را به سمت خود جلب کرده است. ورق های کامپوزیت در نمای بیرونی و ظاهری انواع ساختمان ها، سقف کاذب، قسمت بندی فضای درونی ساختمان ها، تابلو و برد های تبلیغاتی، دکور کردن فضاهای درونی انواع ساختمان تجاری، دیوار هایی با کاربرد صنعتی، دیواره پل ها و تونل ها و موارد دیگر، مورد استفاده قرار می گیرند. این محصول دارای تنوع رنگ بسیار بالایی است و از لحاظ بصری نمای بسیار زیبای دارد. ورق های کامپوزیت وزن چندانی ندارند، سبک هستند و به همین علت به سادگی اجرا می شوند. این محصول در برابر زلزله، رطوبت و نور خورشید مقاومت خوبی دارد به همین علت این ورق ها تغییر رنگ نمی دهند و دچار زنگ زدگی نمی شوند. ورق های کامپوزیت انعطاف پذیر بوده و در اندازه و ابعاد مختلفی موجود می باشند. همچنین این محصول بسیار مقاوم بوده و برای استفاده در هر شرایط اقلیمی مناسب است. ورق های کامپوزیت عایق صدا و حرارت  بوده و اشتعال پذیر نمی باشند. به علاوه این ورق ها نیازی به شسته شدن نداشته و بسیار راحت جا به جا و تعویض می شوند. ورق های کامپوزیت و تمامی لایه های سازنده آن، قابل بازیافت را دارند.

انواع پوشش ورق های کامپوزیت

ورق های کامپوزیت از چندین لایه مختلف تشکیل می شود و روی این لایه های از پوشش مختلفی استفاده می شود که هر کدام از این پوشش ها کاربرد و خواص مخصوص به خود را دارند.

ورق کامپوزیت با پوشش پلی استر

در این مدل رنگ بدون هیچ گونه لایه محافظ و به سادگی بر روی آلومینیوم قرار می گیرد. ورق های کامپوزیتی که با پلی استر پوشش دهی می شوند به علت اینکه (در هنگام مواجه شدن با انواع شرایط آب و هوایی، مواد شیمیایی، شرایط اسیدی و قلیایی)  مقاوم نیستند، برای مصارف درون ساختمان ها مناسب می باشند.

ورق کامپوزیت با پوشش pvdf

پوشش pvdf  نوعی رزین است که مقاومت ورق کامپوزیت در برابر نور خورشید، انواع شرایط جوی، مواد قلیایی و اسیدی را بسیار بالا می برد. این پوشش به شکل مستقیم بر روی لایه آلومینیومی قرار نمی گیرد، بلکه قبل از آن باید، لایه رنگ از نوع پلی یورتان، بر روی لایه آلومینیومی قرار بگیرد و بعد از آن از رزین pvdf بر روی این ورق استفاده شود.

ورق کامپوزیت با پوشش nano – pvdf

این پوشش مانند pvdf  است که یک لایه اضافه بر روی رزین pvdf اضافه می شود. از مزیت های اضافه کردن لایه نانو به این محصول می توان به عدم تولید الکتریسته ساکن در ورق های کامپوزیت و متعاقب آن جذب نکردن هیچ گونه گرد و غباری به خود اشاره کرد. همچنین به خاطر عدم جذب گرد و غبار این محصول دیگر نیازی به شستشو ندارد و بسیار برای نمای ساختمان ها مناسب می باشد.
روش های نصب ورق های کامپوزیت
این ورق ها به دو روش ثابت (fix) و ریلی (hang) نصب می شوند.

– روش ثابت (fix)

در روش ثابت ورق های کامپوزیت به هر شکلی که باشند توسط پیچ، نبشی ها و پرچ به سطح آلومینیومی و یا سازه فلزی زیر آن متصل می شوند.

– روش ریلی (hang)

در این روش ورق های کامپوزیت با هر شکلی بر روی آن ها شیار های تعبیه می شود که بتوان به صورت ریلی این ورق ها را بر روی پروفیل و یا ریل های آلومینیومی قرار داد. روش نصب ریلی نسب به روش ثابت به دلیل عدم استفاده از پیچ و پرچ، سرعت نصب بالاتری دارد. در این روش اگر قسمتی از ورق های کامپوزیت کار شده دچار مشکلی شود، به راحتی آن ورق برداشته می شود و ورق جدید جایگزین می گردد.
در صورتی که ورق های کامپوزیت مصرف شده در نمای ساختمان دچار مشکلی شوند بدون اینکه نیازی به تخریب کل نمای ساختمان باشد، می توان فقط همان قسمتی که دچار مشکل شده را تعمیر و یا تعویض نمود. این ورق ها مشتعل نمی شوند و در زمان آتش سوزی هیچ نوع گازی خطرناکی از خود متصاعد نمی کنند. این محصول قابلیت چکش خوردن، قوس دادن، ماشین کاری، خم شدن و … را دارد و می توان آن را به اشکال مختلف در آورد و استفاده کرد. به علاوه هدر رفت انرژی در این محصول کم است و در برابر باد مقاوم می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *