کامپوزیت چیست :
آلومینیوم فلزی با کارایی بسیار متنوع است و در بسیاری از ابعاد زندگی ما نفوذ کرده، از هواپیما گرفته تا اتومبیل، از کابل برق تا فویل آلومینیومی. آلومینیوم میتواند به قالب هزاران کاربرد درآید و اخیراً به علا شکل پذیری بالا و قابلیت هایش به خدمت ساخت و ساز ساختمان درآمده است.
محصولات کامپوزیت در صنعت نمای ساختمان بیشتر به شکل پانل های کامپوزیت برای پوشش بنا به کار می روند. مصارف آن معمولاً به صورت روکش دیوار، بام و جاذب های حرارتی در آمده است. پانل های کامپوزیت با ضخامتی از ۱ تا ۶ میلیمتر در دسترس هستند. کامپوزیت میتواند با روش دیوار حاجب یا قاب کلیپس به نمای ساختمان متصل شود.
ظاهر :
پانل های کامپوزیت آلومینیوم با رنگ آمیزی یک دست در طیف گسترده ایی از رنگ بندی و بافت های متنوع موجود است. از مزایای ظاهری کامپوزیت آلومینیوم ظاهر یکدست بدون اعوجاج است.
ساختار
پانل های کامپوزیت آلومینیوم متشکل از سه بخش هستند. بخش رویی متشکل از یک لایه آلومینیوم حرارت دیده و لعاب دار، بخش میانی پلی ایتلن فشرده و بخش زیرین آلومینیوم فشرده میباشد.
مزایای ورق های کامپوزیت درنمای ساختمان :
۱- سبک بودن ۲- سطح هموار و یکنواختی رنگ ۳- شکل پذیری ۴- تنوّع رنگ ۵- مقاومت در برابر آتش سوزی ۶- عملکرد غیریکپارچه در زلزله ۷- امکان آب بندی نما ۸- بی نیازی به شستشو ۹- قابلیت تعویض پانل ها ۱۰- خواص آکوستیک
تفاوت نمای کامپوزیت با سایر نماهای ساختمان
مشخصات ابعادی ورق های کامپوزیت :
عرض استاندارد ۱۲۲۰ میلیمتر و عرض حداکثر ۱۵۵۰ میلیمتر طول استاندارد ۲۴۴۰ میلیمتر و طول حداکثر ۶۰۰۰ میلیمتر ضخامت از ۳ تا ۶ میلیمتر
هر متر مربع از پانل آلومینیوم فقط ۳٫۵ تا ۵٫۵۵ کیلوگرم وزن دارد که در خصوص ایمنی در مقابل زلزله و حمل و نقل آسان موثر است.
طراحی نمای کامپوزیت :
۱- طراحی نمای کامپوزیت سه بعدی با پیشنهاد کارفرما و نظر آرشیتکت با توجه به وضعیت ظاهری موجود و با توجه به قابلیتهای ورق کامپوزیت و شیشه ساختمان انجام می پذیرد
۲۲-وضعیت موجود ساختمان که قرار است بطور کلی یا بخشی از آن با نمای کامپوزیت پوشیده شود با استفاده از دوربین های پیشرفته برداشت و اطلاعات آن به صورت فایل سه بعدی ترسیم و در اختیار آتلیه طراحی قرار می گیرد .بدین صورت وضعیت واقعی موجود ساختمان براساس مختصات تهیه و کلیه المانهای موجود شناسه گذاری می گردد تا نمای کامپوزیت تایید شده عاری از هرگونه ایراد فنی مهندسی اجرا شود.
روشهای نصب :
- نصب ثابت : در این حالت با استفاده از زیرسازی فلزی ورق های کامپوزیت فرم داده شده برروی زیرسازی فلزی بوسیله پیچ های خودکار ۲ سانتی نصب میگردد که به این نوع اجرا فیکس (FIX) گفته می شود .
- نصب هنگ : در این سیستم به غیر از زیرسازی فلزی با استفاده از نبشی و ناودانی های مخصوص آلومینیومی زیرسازی ایجاد شده و با استفاده از شیارهای ایجاد شده برروی ورق کامپوزیت برروی یکدیگر وصل میگردد که این حالت از حالت نصب ثابت قابل توجیه تر بوده و آب بندی میگردد .
- نصب بوسیله اچ و ال : این حالت منسوخ بوده و به هیچ عنوان توصیه نمی گردد .